Rakétatámadás

2022.11.16. 22:35

A baloldali ellenzék megint mellényúlt (videó)

A legtöbb ellenzéki politikus a Lengyelország területére becsapódott rakéta miatt Varsó melletti kiállásra szólított fel. Nyitott kapukat döngettek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón is leszögezte, hogy Magyarország a lengyelek mellett áll.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője expozét tart a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló előterjesztés törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője Facebook-bejegyzésében arra szólította fel a magyar kormányt, hogy fejezze be a kétkulacsos politikát. A szintén momentumos Fekete-Győr András Svédország és Finnország NATO-csatlakozása miatt szólította fel a kormányt, hogy nem húzhatja tovább az időt.

A Jobbik jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton szintén felszólította Orbán Viktort, mégpedig arra, hogy ítélje el az orosz agressziót, ha pedig nem így jár el, akkor a Fidesz Putyin hazaáruló csicskája.

Szerda estére a Párbeszéd szervezett gyertyagyújtást a lengyel nagykövetség épülete elé. Itt a párt szóvivője, Barabás Richárd újságírói kérdésre azt mondta, hogy más pártok megnyilvánulásait nem kívánja kommentálni, de örömét fejezte ki a magyar kormány megnyilvánulásai miatt.

A rendezvényen felszólalt Szabó Tímea, aki tőle szokatlan módon szintén elismerően szólt arról, ahogyan a kormány a kialakult helyzetet kezelte.

Ugyan interjút nem volt hajlandó adni, de annyit azért elárult, hogy szerinte a Párbeszéd retorikájában nem állt be változás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában