Nagycsaládosok Országos Egyesülete

2022.10.28. 13:34

Továbbra is a család áll a kormányzás középpontjában

A politikus úgy értékelt, hogy a NOE nélkül kevésbé lehetne Magyarország családbarát ország, a 15 ezer család 70 ezer tagját tömörítő egyesület ma már fogalom a magyar családok körében.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke beszédet mond az egyesület megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón, a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban 2022. szeptember 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A magyar családok bízhatnak abban, hogy a kormányzás középpontjában továbbra is a család áll - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azon az ünnepségen, amelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) alapításának 35. születésnapját ünnepelték pénteken Budapesten. 

Hornung Ágnes közölte, hogy 

a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a nagycsaládok támogatására.

 Elmondta: számukra továbbra is elérhető lesz a családi adókedvezmény, az ingyenes tankönyv, a négy vagy többgyermekes anyák számára az élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentesség, az ingyenes vagy kedvezményes bölcsődei gyermekétkeztetés és az Erzsébet táborok. 

A politikus úgy értékelt, hogy a 

NOE nélkül kevésbé lehetne Magyarország családbarát ország, a 15 ezer család 70 ezer tagját tömörítő egyesület ma már fogalom a magyar családok körében. 

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról szólt, hogy az egyesületnek sokat kellett változnia az elmúlt évtizedekben, meg kellett tanulniuk a folyton változó világ nyelvén közvetíteni az időtálló értékeket. Ugyanakkor a világ az egyesület tevékenységének köszönhetően is változott, amiben segítségükre volt a NOE mintegy 3 ezer önkéntese - tette hozzá. 

Mindennek nyomán, illetve az elmúlt 12 évben a NOE és a kormány közötti stratégiai partnerségnek köszönhetően a NOE meghatározó tényezővé vált

 - mondta, hangsúlyozva, hogy az erős családok képesek segíteni egymást, a többi között ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben 600 újszülöttel gyarapodtak a NOE-tag családok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában