Nem tagadja

2022.10.26. 07:08

Márki-Zay Péter: van amerikai pénz a kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban

Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjeként sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Márki-Zay Péter a nyár végén a Magyar Hang Gulyáságyú podcastjében beszélt először az MMM Egyesült Államokból kapott pénzeiről, aztán az ATV Egyenes beszéd című műsorában folytatta augusztus végén, majd szeptemberben.

Az Egyenes beszédben most ismét szóba kerültek az amerikai pénzek, miután Hoppál Péter fideszes képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a hétvégi budapesti tüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta: a tüntetésben nincs amerikai pénz, ám arra a kérdésre, hogy az MMM által az állásukból a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként egy-egy millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter azt válaszolta, hogy van benne amerikai pénz, és gondolhatott erre Hoppál Péter.

Később úgy fogalmazott: az MMM költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracytól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénzből mennyi melyik forrásból származott. 

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában