CPAC Texas

2022.08.06. 19:26

Szánthó Miklós: a keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra

A mostani háborús helyzetből az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója Dallasban.

A keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szombaton a dallasi CPAC-konferencián a jogi elemző intézet közösségi oldalán közzétett beszámoló szerint.

Az Alapjogokért Központ bejegyzése szerint Szánthó Miklós Texasban kijelentette:

alapjaiban átalakuló világunkat vagy egy újfajta, zavaros szocializmus fogja uralni – jöjjön az akár keletről, akár nyugatról –, vagy mi, konzervatívok.

A budapesti CPAC Hungary-t is megrendező központ vezetője úgy vélekedett, hogy a mostani háborús helyzetből

az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte.

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint

csak a jobboldal tudja garantálni a nemzet biztonságát, méltóságát, a józan észt és a realista külpolitikát, ezért kell közösen együtt dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a magyarok első kézből ismerik a kommunizmus bűneit;

ez volt az eredeti eltörlés kultúrája, azaz a +cancel culture+, felszteroidozva.

Szánthó Miklós szavai szerint

a kommunista nem vész el, csak átalakul; ezért ki kell mondanunk: amit progressziónak nevezünk, azt inkább igazi nevén kell hívni: marxizmus.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte: három évtizeddel azután, hogy Közép-Európa felszabadult a kommunista elnyomás alól, ismét a szocializmus fenyegetésével kell szembenézni.

Hangsúlyozta azt is, hogy az újbaloldal társadalomromboló törekvéseinek súlyos biztonságpolitikai következményei is vannak. Erre példaként említette, hogy a politikai korrektség jegyében átírják a történelmet, lerombolják a nemzeti büszkeséget, a családot és elszakítják a nyugati társadalmakat kulturális gyökereitől.

A jogi elemző intézet bejegyzése felidézte, hogy az Alapjogokért Központ és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Unió együttműködése évekre nyúlik vissza. Az első amerikai CPAC-et 1974-ben rendezték, Európában az elsőt, a CPAC Hungary-t – a Központ és az ACU együttműködésében – idén Budapesten tartották – emlékeztettek.
 

Borítóképünkön Szánthó Miklós. Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában