Sok a halott

2022.06.06. 09:29

Katolikus templom ellen követtek el terrortámadást Nigériában

A támadók Owo városának Szent Ferenc katolikus templomát vették célba, amikor a hívők pünkösd vasárnapján összegyűltek.

Több tucatnyian meghaltak egy katolikus templomban történt terrortámadásban Nigéria délnyugati részén vasárnap - közölték helyi tisztviselők.

A támadók az Ondo állambeli Owo városának Szent Ferenc katolikus templomát vették célba, amikor a hívők pünkösd vasárnapján összegyűltek - mondta Ogunmolasuyi Oluwole törvényhozó. A halottak között sok gyermek is volt.

Az elöljáró papot is elrabolták - tette hozzá AdelegbeTimileyin, Owo körzet képviselője a nigériai törvényhozás alsóházában. Úgy tudja, hogy legalább 50 embert megöltek, bár mások szerint sokkal többet.

A támadás helyszínén készült videókon a templom hívői vértócsákban feküdtek, miközben a körülöttük lévő emberek jajveszékeltek.

Muhammadu Buhari nigériai elnök egy közleményben azt írta, "Bármi történjék is, ez az ország soha nem fog engedni a gonosznak és a gyarló embereknek, a sötétség soha nem fogja legyőzni a fényt. Nigéria végül győzni fog".

Egyelőre nem tisztázott, hogy ki állt az egyház elleni támadás mögött. Míg Nigéria nagy része biztonsági problémákkal küzd, Ondo állam Nigéria egyik legbékésebb tagállamaként ismert. A térségben azonban a farmerek és a pásztorok közötti erőszakos konfliktus egyre inkább elharapódzik.

A nigériai biztonsági erők nem válaszoltak azonnal arra a kérdésre, hogy miképpen történt a támadás, vagy hogy vannak-e nyomok a gyanúsítottakról.

Owo mintegy 345 kilométerre keletre fekszik az ország legnagyobb városától Lagostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában