Friss tanulmány

2022.03.02. 08:05

Egyre kevesebben vallják magukat heteroszexuálisnak az Egyesült Államokban

A Z generációhoz tartozó megkérdezettek 20 százaléka LMBTQ személyként azonosítja magát.

Egy tanulmány szerint 86,3 százalékra csökkent a magukat heteroszexuálisnak vallók száma az Egyesült Államokban, míg a Z generációhoz tartozó megkérdezettek 20 százaléka LMBTQ személyként azonosítja magát – írja a V4NA.

 

A Gallup elemző és tanácsadó cég 12 ezer felnőtt amerikai bevonásával elkészített tanulmánya szerint 7,1 százalékra nőtt azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik az LMBTQ-közösség tagjainak vallják magukat.

A magukat szexuális kisebbségekhez tartozónak vallók többsége, 57 százaléka biszexuálisként tekintett magára. A válaszolók 21 százaléka melegnek, 14 százaléka leszbikusnak, 10 százaléka transzneműnek, 4 százaléka pedig egyéb identitásúnak tartotta magát. A Gallup felmérése szerint a megkérdezettek 86,3 százaléka vallotta magát heteroszexuálisnak. Az elemzés szerint a Z generációhoz tartozó felnőttek közül minden ötödik megkérdezett LMBTQ személyként azonosítja magát.

„A magukat LMBTQ személynek vallók számának növekedése az elmúlt években nagyrészt azt tükrözi, hogy a legfiatalabb amerikai felnőttek körében nagyobb az ilyen identitás előfordulásának az esélye az idősebb generációkhoz képest. A felnőttkorba lépett Z generációs amerikaiak nagyjából 21 százaléka vallja magát valamilyen szexuális kisebbséghez tartozónak” – tették hozzá. A Gallup előrejelzése szerint a magukat LMBTQ-ként azonosító Z generációs felnőttek száma még tovább fog nőni, amint a generáció minden tagja eléri a felnőttkort.

A jövőben várhatóan nőni fog a szexuális kisebbségekhez tartozó amerikaiak aránya, mivel a fiatalabb generációk nagyobb arányban fognak képviselni a teljes amerikai felnőtt lakosságon belül. Miután minden tizedik millenniumi és minden ötödik Z generációs személy LMBTQ-nak vallja magát, a szexuális kisebbségekhez tartozó amerikaiak aránya a közeljövőben várhatóan meghaladhatja majd a 10 százalékot

– hangsúlyozza a tanulmány.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában