Korrupció a baloldalon

2022.03.14. 08:33

Ismét üzent Anonymus, újabb leleplezéseket ígér (videó)

Az álarcos alak ezúttal kerületi politikusok ügyében ígér leleplező információkat és izgalmas napokat.

Anonymus ismét munkában. Szerkesztőségünk egy ismeretlen e-mail címről újabb videót kapott, amelyen az álarcos alak további leleplezéseket ígér, ezúttal a fővárosi kerületekben serénykedő politikusokat veszi célba – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Elhihetitek, itt is lehet érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk

– fogalmazott sejtelmesen.

Anonymus eddig két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett jutalékos rendszer működését mutatta be.

Előbbi lényege, hogy Cseh Katalinék meglehetősen gyanús körülmények között jutottak 4,8 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz. Számos cég szisztematikusan együttműködve, telephelyeiket, valamint fióktelepeiket összehangoltan változtatva, vélhetően valós teljesítés nélkül nyert meg több pályázatot és zsebelt be vissza nem térítendő támogatásokat.

Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat, amelyek során fiktív számlákat is lefoglaltak. A bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal pedig helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. A történtek az OLAF érdeklődését is felkeltették, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyancsak vizsgálódik az ügyben.

Anonymus másik nagy dobása a Karácsony Gergely vezette fővárosban működő jutalékos rendszer és a Városháza titokban tervezett eladásának a leleplezése volt. Az álarcos alak számtalan hanganyagot juttatott el több médiumhoz, amelyek azt bizonyították, hogy a színfalak mögött előrehaladott tárgyalások zajlottak Budapest egyik legértékesebb ingatlanának eladásáról.

Az üzleti egyeztetéseken az orosz befektetői körök képviselőin kívül részt vett Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője, Gansperger Gyula baloldali vállalkozó, Bajnai Gordon volt kormányfő és Berki Zsolt, az úgynevezett táskás ember. A felvételekből kiderültek a fővárosi „jutalékos rendszer” részletei is. Ennek egyik fontos figurája a már említett Berki Zsolt, aki a kenőpénzeket szedte be, illetve osztotta szét. A vállalkozó vélhetően több fontosabb fővárosi ingatlan értékesítésében is szerepet vállalt, remek kapcsolatai voltak a vagyonkezelővel és a Városházával. Az ügy szálai a fővárosi önkormányzat legfelsőbb szintjéig érhetnek el.

Karácsony Gergely és stábja természetesen mindent tagad. A rendőrség ugyanakkor befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozás. Sajtóhírek szerint több helyszínen is, egyebek mellett a Városházán és a vagyonkezelő épületében tartottak házkutatást, a hatóságok bizonyítékokat foglaltak le.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy amikor Anonymus felbukkant, akkor bűncselekménygyanús ügyekről rántotta le a leplet. Azt egyelőre nem tudni, hogy személy szerint kik kerülnek majd az álarcos figura célkeresztjébe, de vélhetően kerületi korrupcióról lesz szó.

Borítókép: Videa

Címkék#anonymus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában