Ország-világ

2021.11.05. 13:36

Niedermüller belső vizsgálatot szorgalmaz a Városháza eladásának ügyében

A kerületvezető szerint ez azért egy súlyos ügy – nyilatkozta a Mediaworks Hírcentrumnak.

Belső vizsgálatot vár Niedermüller Péter a Városháza tervezett eladásával kapcsolatban kirobbant botrány ügyében – írja a Magyar Nemzet.

Erzsébetváros DK-s polgármestere a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére úgy vélte, hogy Karácsony Gergelynek nincs is más lehetősége.

– Meg vagyok róla győződve, hogy

a főpolgármester nem tehet mást mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, ezt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja.

Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért egy súlyos ügy – fejtette ki Niedermüller. A polgármester arra is kitért, hogy jövő hétfőn egyeztetnek Karácsonnyal a továbbiakról.

Mint arról beszámoltunk, az Index dokumentumok bemutatásával készült cikkéből kiderül, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével. A szerződés szerint 1 millió 150 ezer euró, azaz több, mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát.

Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot.

Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában