Járvány

2021.07.06. 07:08

Japán újabb, több mint egymillió adag vakcinát küld Tajvannak

Tajvant sokáig a jó járványkezelés mintaországaként tartották számon, június elején azonban hirtelen megugrott a megbetegedések száma.

Japán újabb, 1,13 millió adag AstraZeneca-oltást tartalmazó szállítmányt küld Tajvannak a koronavírus-járvány megfékezésére – jelentette be kedden Motegi Tosimicu japán külügyminiszter.

Tokió az elmúlt három hónapban 1,24 millió vakcinát adományozott Tajvannak a brit-svéd gyógyszergyár termékéből. Az újabb szállítmányt csütörtökön indítják útnak.

Motegi reményét fejezte ki, hogy Japán ezzel segíteni tud a nehéz helyzetbe került tajvaniaknak a járvány megfékezésében. Emlékeztetett arra, hogy tíz évvel ezelőtt, a pusztító fukusimai földrengés és szökőár után Tajvan is Japán segítségére sietett.

Az Egyesült Államok június közepén 750 ezer adag vakcinát adományozott Tajvannak.

Tajvant sokáig a jó járványkezelés mintaországaként tartották számon, májusban legfeljebb csak néhány száz fertőzöttet és tíznél kevesebb, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. Június elején azonban hirtelen megugrott a megbetegedések száma.

A baltimore-i John Hopkins egyetem keddi összesítése szerint a 23,5 millió lakosú Tajvanon a járvány kezdete óta 15 061 ember kapta el a vírust, és 689 ember halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában