Ország-világ

2021.04.08. 11:50

Facebook-kommentekben magyarázkodik a DK-szóvivő az oltásellenes petíciójukról

Barkóczi Balázs Facebook-hozzászólásban állítja: a DK nem sunyi módon tüntette el honlapjáról a keleti, jellemzően a kínai oltóanyag ellen hergelő petícióját, hanem azt hetekkel ezelőtt lezárták és eredményét „kommunikálták” is. A DK-szóvivő csak azt nem tudja megmondani, hogy hol.

A DK újabb hazugsággal igyekszik meghamisítani a múltat – írja a 888.hu. Január elejétől folyamatosan a kínai vakcinák ellen hergelték az embereket, mégis tovább próbálják bizonygatni oltáspártiságukat azzal, hogy Barkóczi Balázs, a párt szóvivője egy, a tényeket cáfolni igyekvő Facebook-hozzászólásában azt írja:

„A petíció hetekkel ezelőtt lezárult, annak eredményét kommunikáltuk is (többször). Egyébként meg a 888.hu még mindig egy legalja, ócska fideszes propagandaportál.”

Amikor a 888.hu megkérdezte a DK-szóvivőt, hogy mégis hol közölték ezt, nem tudott érdemi választ adni.

A párt hivatalos oldalán, a dkp.hu Hírek menüpontja alatt januárig visszalapozgatva nyolc olyan bejegyzés található, amelyben megmondják, hogy szerintük mit kéne azonnal befejeznie a kormánynak, de

annak, hogy ők befejezik a keleti vakcinák alkalmazását kifogásoló aláírásgyűjtésüket, semmi nyoma nem látszik.

Csak ilyeneket találtunk:

  • Teljes döbbenet: a kormány rendelettel akarja ráerőltetni az EU-ban sehol nem engedélyezett kínai vakcinát a magyarokra
  • A DK felszólítja a miniszterelnököt, hogy ne merészelje azzal zsarolni a magyarokat, hogy ha nem kérik az Európában bevizsgálatlan és engedélyezetlen kínai vakcinát, akkor mennek a sor végére. (Mintha ebből sem lett volna semmi...)
  • Orbán portyázóinak mindenféle irat nélkül sikerült félmillió kínai vakcinát Magyarországra hurcolni
  • Félmillió adag kínai vakcinát rendeltek be Orbánék, amivel tovább növelik a magyarok bizalmatlanságát a védőoltás iránt
  • A petíció oldala, ahol – logikusan – fel kellene tüntetni az azt aláírók számát vagy az aláírásgyűjtési akció eredményét, mindeközben üresen ásítozik:

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában