Ország-világ

2020.12.29. 08:13

Idén sikerült új pályára állítani a szakképzést

A szakképzési rendszer idei átalakításában nem jelentett akadályt a koronavírus-járvány – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, aki szerint a jól képzett munkaerő és az erős magyar vállalatok mindenféle válság esetén védettséget jelentenek.

Dunaföldvár, 2020. november 10. A higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme 2020. november 10-én. Újraindul Magyarországon a papíripari szakképzés - hangzott el papírgyárban tartott tájékoztatón. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A kormány 2020-ban 35 milliárd forintból emelte mintegy 32 ezer, szakképzésben oktató bérét, az újonnan bevezetett tanulói ösztöndíjakra évente 11 milliárdot szán, és több tízmilliárd forintot biztosított a szakképzési centrumok és tanműhelyek fejlesztésére az idén – ismertette a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára a Magyar Nemzet keddi számában.

Azzal kapcsolatban, hogy a digitális tanrend kényszerű bevezetése milyen hatással volt a szakképzésre, az államtitkár kifejtette: az intézményekre bízták a döntést arról, hogy miként szervezik meg a biztonságos körülmények közötti oktatást.

Ahol például a partnervállalattal való együttműködés okozott problémát a járványhelyzetben, ott megoldották a tanműhelyekben az oktatást. A vendéglátás és idegenforgalom területén nagyobb kihívásokkal kellett szembenézni, de rendkívül kreatív megoldásokat találtak az oktatók – tette hozzá.

Borítókép: a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme 2020. november 10-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában