konferencia

2020.09.09. 19:41

Uniós vezetőkkel tárgyalt a kormányfő

Az egyeztetés célja a szeptember végi brüsszeli EU-csúcs témáinak alaposabb előkészítése, megvitatása volt.

Forrás: Facebook

Fotó: Orbán Viktor

A soron következő uniós csúcstalálkozót előkészítő megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt, és a luxemburgi miniszterelnökkel szerda este – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A videókonferencia keretében lezajlott egyeztetés célja a szeptember végi brüsszeli EU-csúcs témáinak alaposabb előkészítése, megvitatása volt – tette hozzá.

Budapest, 2020. szeptember 9.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a soron következõ uniós csúcstalálkozót elõkészítõ megbeszélést folytat Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt és a luxemburgi miniszterelnökkel a Karmelita Kolostorban, videokonferencia keretében 2020. szeptember 9-én.
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Az Európai Tanács tagjai tárgyaltak a török-görög tengerjogi vitáról, mely a Földközi-tengeri földgázkészletek ügyében robbant ki.

Beszéltek a Kínához fűződő kapcsolatokról is, arra figyelemmel, hogy az uniós intézmények és Kína vezetői még ebben a hónapban hivatalos tárgyalást tartanak; a csúcstalálkozó részben a koronavírus-járvány miatt korábban elmaradt EU-Kína csúcs „pótlásának” tekinthető – emelte ki a sajtófőnök.

Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a soron következő uniós csúcstalálkozót előkészítõ megbeszélést folytat Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Angela Merkel német kancellárral, a ciprusi elnökkel, valamint az olasz, a szlovén, az észt és a luxemburgi miniszterelnökkel a Karmelita Kolostorban, videokonferencia keretében 2020. szeptember 9-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában