Ország-világ

2020.06.26. 15:32

Késelés történt Glasgow-ban, lelőtték az elkövetőt

Késeléses támadás történt péntek délután Glasgowban. A skóciai rendőrség (Police Scotland) hivatalosan megerősítette, hogy a támadással gyanúsított férfit a rendőrök a helyszínen agyonlőtték. Hét sérültet kórházba szállítottak.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jamie O'Neill

Médiaértesülések szerint a támadásban hárman meghaltak, bár ezt a rendőrség pénteken késő délutánig nem erősítette meg.

Hivatalosan nem hangzott el bejelentés a támadás indítékáról sem.

Steve Johnson, a Police Scotland főparancsnok-helyettese a Twitteren közzétett beszámolójában megerősítette ugyanakkor, hogy a sérültek között van egy rendőr, akit kórházban kezelnek.

Az incidens a legnagyobb skóciai város Park Inn nevű szállodájában történt. A szállodát jelenleg menedékkérők elszállásolására használják.

Nagy-Britanniában a szállodák zárva tartanak a koronavírus-járvány miatt, vagyis a Glasgow belvárosában lévő Park Inn hotelben sem tartózkodhattak fizetővendégek a pénteki késelés idején.

Steve Johnson főparancsnok-helyettes közölte, hogy a rendőrség ellenőrzése alá vonta a helyzetet és a lakosságot ebből az incidensből adódóan további veszély nem fenyegeti.

Hozzátette, hogy a rendőrség az agyonlőtt gyanúsítotton túl mást nem keres az incidenssel kapcsolatban.

Johnson közölte, hogy a helyszínre fegyveres rendőri egységek vonultak ki, és az incidensben megsérült rendőr is ezeknek az alakulatoknak a tagja volt. A skóciai rendőrség főparancsnok-helyettesének tájékoztatása szerint a rendőrön kívül további hat sérültet szállítottak kórházba.

Steve Johnson hozzátette: a sérült rendőr állapota válságos, de stabil.

A múlt hét végén a dél-angliai Reading városának egyik parkjában is késeléses támadás történt, amelyben hárman meghaltak, hárman megsérültek.

Azt az incidenst a rendőrség terrorcselekménynek minősítette. A gyanúsítottat a helyszínen elfogták, a 25 éves férfi rendőrségi őrizetben van és vizsgálják elmekórtani állapotát is.

Borítókép: Jamie O'Neill által közreadott kép rendőrökről és mentősökről a glasgow-i késelés helyszínén 2020. június 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában