Járvány

2020.05.24. 18:23

Fidesz: Karácsony cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit

Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

Védőruhába öltözött katonák fertőtlenítenek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Böröcz László azt mondta:

borzalmasabbnál borzalmasabb hírek jönnek a Pesti úti idősotthonból. Mostanáig már 45 lakó meghalt és 310 fertőződött meg az idősotthonban.

Kiemelte: a hozzátartozók egyre rémesebb dolgokról számolnak be. Megerősítették, hogy az idősek orvosi ellátás nélkül voltak és nem figyeltek rájuk megfelelően. Most az is kiderült, hogy a járvány kitörésekor sok lakót kiszáradva, elhanyagoltan és alultápláltan szállítottak kórházba. Nem csak az orvosi felügyelettel van gond, hiszen feleannyi ápoló és gondozó van az idősotthonban, mint amennyi szükséges lenne – közölte a fideszes politikus.

Karácsony Gergelytől mégis csak magyarázkodást, hárítást hallunk, és másra mutogatáson kívül nem tesz semmit hetek óta – fogalmazott Böröcz László, hozzátéve: pedig most már egyértelmű, hogy Karácsonyék nem készítették fel az idősotthont a járványra és nem hozták meg időben a szükséges döntéseket.

Amikor az első fertőzések voltak, Karácsonyék akkor sem cselekedtek sőt, az időseket elhanyagolják, és méltatlanul bánnak velük. Ez egyszerűen elfogadhatatlan

– jelentette ki Böröcz László.

Borítókép: védőruhába öltözött katonák fertőtlenítenek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában