Aláírásgyűjtés

2020.03.06. 09:21

A nemzeti régiók melletti petíció támogatására hív az IKSZ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést a nemzeti régiók védelme érdekében – közölte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke.

Nacsa Lőrinc rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió hozzon létre uniós szintű szabályozást a szülőföldjükön élő, őshonos európai kisebbségek jogainak védelmére. Rendkívül fontosnak tartják, hogy

az Európai Unió védelmet és erőforrásokat biztosítson a területén élő nemzeti közösségek számára, hogy azok a szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat

- hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke a közleményében. Hozzátette:

a nemzeti kisebbségek nagy mértékben hozzájárulnak Európa nyelvi, kulturális sokszínűségéhez, amely értéket a következő száz évben is meg kell őrizni.

Jelezte: a kezdeményezést tagjaik között, barátaik, ismerőseik körében is terjeszteni fogják, a helyi szervezetek pedig a lehető legtöbb aláírást próbálják összegyűjteni.

Arra kérnek minden fiatalt, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében írja alá a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalán – írta a KDNP-s politikus.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában