esély

2019.12.16. 22:08

Közös listán indul a felvidéki magyarság jövőre (videó)

Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke felhívására december elején megalakult a Magyar Közösségi Összefogás.

Az államfőválasztás és az európai parlamenti voksolás után, nyár közepén kongatta meg a vészharangot Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke. Akkor ezt írta: „Lehangoló a kép a felvidéki magyarságunk háza táján, ha nem történik radikális változás, akkor a 2020-as parlamenti voksolást követően, nem lesz a pozsonyi törvényhozásban képviselete a felvidéki magyarságnak. A huszonnegyedik órában vagyunk, éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak a széthúzást.„ Bárdos már júliusban azt szorgalmazta, hogy a felvidéki magyarságnak egységes, közös választási listát kell felállítani, mert csak ez lehet a jövő évben megtartandó parlamenti voksoláson a siker záloga. Úgy tűnik sokan hallgattak rá, hiszen december elejére létrejött a Magyar Közösségi Összefogás.

A listavezető a Kárpát Expressz műsorában arról beszélt, hogy egy országos választásnál nem volna szabad külön indulni, hanem egyetlen egy olyan magyar közös listának kellene lenni, ahol mindenki megtalálja a helyét, és a választó is egy gyűjtőlistán megtalálhatja a baloldaltól a jobboldalig, a liberálistól a polgári elvet vallóig.

Bárdos Gyula elmondta, a Magyar Közösség Pártja úgy döntött, hogy ezen a választáson nem indul pártként, hanem saját jelöltjeit a Magyar Közösségi Összefogás listáján indítja el, és ehhez még társult a Magyar Fórum is.

A Magyar Közösségi Összefogás számára a legfontosabb feladat a következő hónapokban az lesz, hogy megismertessék mindenkivel, hogy ez a közös lista ez nem egyetlen pártot, vagy egyetlen mozgalmat, nem csoportérdeket, nem egyéni érdeket, hanem közösségi érdeket képvisel, valamint le kell győzni a közönyt – mondta Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában