Még vannak jegyek a válogatott meccsére

2024.03.24. 21:55

Román játékvezető lesz a Koszovó elleni keddi meccsen

Román bíró vezeti a magyar válogatott keddi meccsét – amikor legutóbb találkoztunk vele, Rossi majdnem lemondott – írja a Mandiner. Legutóbb 2019-ben, a Wales elleni vesztes Eb-selejtezőn találkozott a nemzeti együttes az aradi születésű Ovidiu Hategannal.

MW

A győztes magyar válogatott játékosai köszöntik a szurkolókat a Magyarország – Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség közlése szerint az aradi születésű Ovidiu Hategan személyében román bíró vezeti majd válogatottunk keddi Koszovó elleni mérkőzését, írja a Mandiner.

Az Origo Sport összegzése szerint a román bíró szerepelt a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon, ezeken két-két mérkőzést vezetett. Eredetileg tagja volt a 2018-as oroszországi vb játékvezetői keretének, de végül nem került be, miután nagyot hibázott az Észak-Írország-Svájc pótselejtezőn, ahol egy hazai játékos test mellé szorított kezére pattanó labda miatt büntetőt ítélt. Svájc ezzel a tizenegyessel nyert és jutott el a vb-re. A bíró elismerte, hogy hibás döntést hozott, a FIFA pedig kivette a világbajnokság vb-keretéből.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a román sípmester két évvel ezelőtt miokardiális infarktust kapott, és kérdéses volt, hogy folytathatja-e karrierjét. Az orvos végzettségű játékvezető a napi erőnléti edzése után érzett mellkasi fájdalmakat, ezért a városi kórházba ment kivizsgálásra, ahonnan Temesvárra szállították, és meg is műtötték. Ovidiu Hategan szerencsére jól van, és visszatérhetett.

Marco Rossi valószínűleg nem a legjobb emlékeket őrzi Ovidiu Hategan román játékvezetővel való legutóbbi találkozásáról, ez ugyanis 2019 novemberében történt, amikor a magyar csapat kétgólos vereséget szenvedett a walesitől, és a szövetségi kapitányban még a lemondás gondolata is megfordult egy pillanatig. Az Eb-selejtezőn elszenvedett vereség akkor azt jelentette, hogy csak pótselejtezőn juthatunk ki a kontinenstornára – azóta tudjuk,

Rossi maradt, mi pedig kijutottunk, de azért reméljük, újabb találkozásukkor, kedden a magyar labdarúgó-válogatott a koszovói nemzeti együttes elleni mérkőzésén jobb eredmény születik majd, mint 5 éve!

A magyar válogatott pénteken a törökök elleni győztes mérkőzésen mindenesetre biztató teljesítménnyel indította az évet, a koszovói csapat ellen pedig itt a lahatőség kiküszöbölni az esetleges hibákat, és kipróbálni, hogy milyen egy olyan csapat ellen játszani, amely ősszel tétmeccsen is döntetlent ért el leendő Eb-ellenfelünkkel, a svájci válogatottal szemben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában