Forma–1

2023.04.28. 11:06

Verstappen nyitva hagyta a kérdést a jövőjéről

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Forma–1-es Red Bull istálló versenyzője egyáltalán nem biztos abban, hogy a 2028-ban lejáró szerződése után is a sportágban marad.

MTI

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője

Forrás: MTI/AP

Fotó: Darko Bandic

Az összetettben most is élen álló 25 éves pilóta erről a hétvégi, Bakuban sorra kerülő Azeri Nagydíj helyszínén nyilatkozott, kiemelve, hogy nem rajong túlzottan a sprintfutamos hétvégék most bemutatkozó lebonyolításáért, valamint a versenynaptárban szereplő futamok mennyiségéért sem.

Ha tovább bővítjük a naptárat, és egy-egy hétvége ilyen hosszú, akkor egy ponton az ember felteszi magának a kérdést, hogy megéri-e ez az egész egyáltalán

– jelentette ki Verstappen. „Szeretek versenyezni és győzni, tisztában vagyok azzal, hogy jól keresek és amúgy is remek az életem, de vajon tényleg ez a jó élet?” – tette hozzá.

A holland versenyző úgy vélte, minden pilóta pályafutása során eljön az a pillanat, amikor valami mást akar csinálni.

„Van egy szerződésem 2028-ig, aztán majd meglátjuk. De azt tudom, hogy ha egyszer úgy érzem, ez már túl sok, akkor változtatnom kell majd” – fogalmazott.

Verstappen azt is elárulta: nem motiválja különösképpen, hogy hét-nyolc világbajnoki címet nyerjen és rekordokat állítson be, vagy döntsön meg a Forma–1-ben. Ugyanakkor szívesen indulna majd a későbbiekben más versenysorozatokban, ahogyan tette azt a most 41 éves, és az Aston Martinnal új fénykorát élő Fernando Alonso. A kétszeres vb-győztes spanyol pilóta kétszer diadalmaskodott a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen, valamint rajthoz állt az egyesült államokbeli Indianapolis 500-on is, de Dakar-ralit is teljesítette már.

A bakui hétvégén pénteken (ma) délután rendezik a vasárnapi verseny időmérő edzését, szombaton pedig az úgynevezett sprintkvalifikációra, a délutáni sprintfutam időmérőjére kerül sor, majd a rövidebb távú, 100 kilométeres sprintversenyt bonyolítják le.

Ilyen hétvégéből hat lesz az idén, a vb pedig 23 futamból áll. Jövőre ez 24 lehet, ha Kína visszatér a programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában