Tenisz

2022.09.25. 17:10

Federer edzője elárulta, hogyan folytathatja a visszavonult svájci klasszis

Egyik edzője, Ivan Ljubicic szerint Roger Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályafutását, miután péntek este a Laver Kupán visszavonult a tenisztől.

A svájci Roger Federer a Laver Kupa férfi párosának versenye után a londoni O2 Arénában 2022. szeptember 23-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andy Rain

Valahol azt mondta, talán kipróbálja a kommentálást. Biztosan segíteni fogja a fiatal svájci teniszezőket, mint ahogy eddig is. Gyakran meghívta őket gyakorolni egy kicsit, ez számára egy fontos ügy

– nyilatkozta Londonban a Kossuth Rádiónak a tréner.

Ljubicic hozzátette, nem hiszi, hogy Federernek lesz majd valamiféle konkrét állása, inkább több különféle dolgot fog csinálni, amit igazán szeret. Egyszerűen élvezni fogja az életet.

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci klasszis saját kérésére Rafael Nadal párostársaként búcsúzott az élsporttól. Federer az 1998-ben kezdődött profi karrierje során 103 ATP-tornán diadalmaskodott. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárta az évet a rangsor élén.

Korábban elmondta, nagy dolognak tartja, hogy ilyen hosszú ideig tartott a pályafutása, és ilyen sokáig tudott magas szinten játszani, de Ivan Ljubicic szerint emögött semmiféle titok nem húzódott meg.

A személyisége segített neki elérni a sikereit, és segítette őt abban is, hogy folyamatosan fejlődni tudjon, emiatt új lehetőségek is adódtak előtte. Mindig nyitott volt arra, hogy tanuljon, ne csak arra fókuszáljon, amit a legjobban tud. Nem elégedett meg azzal, hogy világelső, nem csinált mindent úgy, mint addig, hanem fejlődni akart minden téren

– nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában