Rövidpályás gyorskorcsolya

2022.02.11. 14:31

Schulting megvédte címét 1000 méteren, Jászapáti Petra 8. lett

Suzanne Schulting megvédte a címét a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számában a pekingi téli olimpián, míg Jászapáti Petra a nyolcadik helyen végzett.

A fináléban a holland sztár rajt-cél győzelmet aratott, amihez nagyban hozzájárult, hogy az amerikai Kristen Santos és az 500 méteren aranyérmes olasz Arianna Fontana összeütközött, így mindketten kicsúsztak az üldöző pozícióból. Az ezüst a dél-koreai Csoj Min Dzsongé, a bronz a belga Hanne Desmet-é lett.

Jászapáti Petra a kisdöntőben végig az ötfős futam végén haladt, a hajrában sikerült megelőznie az amerikai Maame Bineyt, így negyedikként haladt át a célvonalon, ami összesítésben a nyolcadik helyet jelentette számára, mivel Fontanát megbüntették a nagydöntőben.

A sportág küzdelmei vasárnap folytatódnak, melynek során a férfi 500 méter végcsatározásait rendezik Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Krueger John-Henryvel, valamint a 3000 méteres női váltó A és B döntője szerepel a programban.

Eredmények (rövidpályás gyorskorcsolya, női 1000 m):

1. Suzanne Schulting (Hollandia) 1:28.391 perc

2. Csoj Min Dzsong (Koreai Köztársaság) 1:28.443

3. Hanne Desmet (Belgium) 1:28.928

...8. Jászapáti Petra

   Kónya Zsófia a selejtezőben kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában