nationalelf

2021.10.12. 11:10

Goretzka: csapatként még fejlődnünk kell

A futballisták szerint jó úton jár, de még sok a tennivalója a német válogatottnak, amely elsőként jutott ki a selejtezőből a 2022-es, katari világbajnokságra.

11.10.2021, Toshe Proeski Arena, Skopje, MKD, World Cup qualification, North Macedonia vs Germany, in the picture Leon Goretzka (Germany) (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa Picture-Alliance

Fotó: Hasan Bratic

A Nationalelf hétfőn 4-0-ra nyert Észak-Macedónia vendégeként, és csoportjában a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül már biztosan a továbbjutást érő első helyen végez, miután Örményország kikapott Romániában. A németek kulcsemberei közül Leon Goretzka és Kai Havertz is azt emelte ki, hogy sok munka vár még rájuk a vb-ig. Goretzka szerint egyelőre nem szabad túl távolra tekinteniük, különösképpen azért nem, mert még a szkopjei találkozón is sok olyan dolog volt, amiben javulniuk kell.

„Megvan bennünk a kellő minőség, de csapatként fejlődnünk kell, amihez a rendelkezésre álló összes közös edzésünket is ki kell használnunk. Jó úton járunk, de még bőven akad tennivalónk”

- mondta a Bayern München középpályása.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea-t erősítő Havertz – aki hétfőn a németek első gólját szerezte – hozzátette: legutóbbi meccseiken megmutatták, hogy válogatottjuk milyen szintet képvisel.

„A számunkra csalódást jelentő Európa-bajnokságot követően szerettük volna minél gyorsabban megszerezni a vb-kvalifikációt. Ez a győzelmi sorozat nagy önbizalmat ad nekünk, de még hosszú út áll előttünk” – nyilatkozta. Kiemelte: a német válogatottnál mindig a trófeák megszerzésében gondolkodnak, nincs ez másként a katari vb-t illetően sem, de addig még nagyon sok munka vár rájuk, és a hátralévő időt kihasználva igyekeznek alaposan felkészülni.

A németek vb-címvédőként érkeztek a 2018-as, oroszországi világbajnokságra, ahol még a csoportból sem jutottak tovább, az idei kontinensbajnokságon pedig társrendezőként már a nyolcaddöntőben búcsúztak. A csapatot akkor irányító Joachim Löw az Eb után távozott,

a helyére lépő Hansi Flick eddigi öt tétmeccséből ötöt nyert meg – beállítva elődje rekordját -, 18-1-es gólkülönbség mellett.

Flick elégedett volt a hétfői hozzáállással, és tökéletesnek nevezte, hogy győzelmük egyben továbbjutást is jelentett. Kiemelte: a kicsit hektikus, gól nélküli első félidőben hiányzott belőlük egy kis pontosság, de dicséretes, hogy ennek ellenére meg tudták tartani a lendületüket, és végül győztek.

Havertz találatát londoni klubtársa, Timo Werner duplája követte, míg negyedik góljuk a csereként pályára lépő 18 éves Jamal Musiala érdeme, aki először talált be a válogatottban. Wernert a közelmúltban sok kritika érte a szurkolók, valamint a sportsajtó részéről, hogy topszinten – úgy a Chelsea-nél, mint a német válogatottban – nem képes kulcsemberré válni. A támadó a nemzeti együttes legutóbbi öt meccsén viszont ötször volt eredményes, és csak a románok ellen nem talált a kapuba.

Werner kiemelte: nagy szüksége van a feltétlen bizalomra, amelyet százszázalékosan megkap Flicktől, ő pedig megpróbálja ezt meghálálni. Hozzátette: ha két napnál többet gondolna az őt ért kritikákra, akkor Szkopjéban nem így teljesített volna.

Forrás: MTI

Borítókép: Goretzka a macedónok ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában