MVP

2021.06.09. 11:00

Megvan az NBA-szezon legértékesebb játékosa

Nikola Jokic, a Denver Nuggets centere lett a szezon legértékesebb játékosa az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

(190904) -- FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia reacts during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin) (Photo by Xue Yubin / XINHUA / Xinhua via AFP)

Forrás: AFP / Xinhua

Fotó: Xue Yubin

A szerb sztárt a szakírók szinte egyhangú véleménye alapján kiáltották ki az év legjobbjának, ugyanis

a 101 voksoló közül 91-en őt tették az első helyre

és összességében 971 pontot kapott, míg a második helyen zárt Joel Embiid, a Philadlephia 76ers magas embere 586-ot, a harmadik Stephen Curry (Golden State Warriors) pedig 453-at.

Jokic az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített.

Meccsenként átlagban 26,4 pontot dobott, 10,8 lepattanót szedett le és 8,3 gólpasszt adott,

s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A center az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért kapta az elismerést, de a most zajló rájátszásában is remekel eddig. A főcsoport elődöntőjébe jutott Nuggets hét mérkőzésén átlagban 31,4 pontot dobott és 10,3 lepattanót szerzett.

Nikola Jokic a harmadik európai – a német Dirk Nowitzki és a görög Jannisz Antetokunmpo után –, aki kiérdemelte az MVP-címet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában