bajnokok ligája

2021.04.26. 12:30

A szezon legkeményebb erőpróbája előtt a Chelsea

A Chelsea a Real Madrid otthonában szerepel kedden este, s ezzel megkezdődik az elődöntős szakasz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel gestures on the touchline during the English Premier League football match between West Ham United and Chelsea at The London Stadium, in east London on April 24, 2021. (Photo by Andy Rain / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Andy Rain

A Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző irányította londoni Kékek a vendéglátókhoz hasonlóan jó formában várják az összecsapást, a hétvégi bajnoki fordulóban 1-0-ra nyertek a West Ham United otthonában,

idegenbeli veretlenségi sorozatuk pedig immár január 19. óta tart,

ebben az időszakban 10 tétmeccsen nem találtak legyőzőre.

A másik oldalon Zinedine Zidane tanítványai az utóbbi kilenc hazai mérkőzésüket vívták meg veretlenül, legutóbb január 30-án kaptak ki otthon a Levantétól. A „főpróba” ezzel együtt a Realnak nem sikerült tökéletesen, a vendég Betisszel ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott szombaton.

A Chelsea-nek eddig egyszer, 1998-ban sikerült legyőznie a Madridot, akkor a Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 1-0-ra diadalmaskodott Monacóban.

Ezen kívül a két együttes kétszer játszott egymással, mindkét alkalommal a Nemzetközi Bajnokok Kupája névre keresztelt nyári felkészülési tornán. Ezt a két meccset egyformán a Real nyerte meg, 2013-ban 3-1-re, 2016-ban pedig 3-2-re.

„Ez a csapat mindig összetart, most is ezt tesszük, és még többet akarunk elérni” – idézte az uefa.com Zidane-t, aki hangsúlyozta, hogy ugyan ebben a szezonban még nem nyertek egyetlen trófeát sem, de erre a La Ligában és a BL-ben egyformán megvan az esélyük.

Az Európai Labdarúgó Szövetség honlapja a Chelsea-től Christian Pulisicet szólaltatta meg, aki azt emelte ki, hogy a londoni együttesnél mindenki tele van önbizalommal.

„Kiváló csapatunk van, mindenki magabiztos, így azzal a céllal vágunk neki ennek a párharcnak, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást”

- jelentette ki az amerikai válogatott középpályás.

Hiányzók tekintetében egyik együttes sem áll rosszul, de a madridiaknál a védelem oszlopát jelentő Sergio Ramos sérülése gondot jelenthet Zidane-nak, aki valószínűleg Ferland Mendyre, Lucasra, és Federico Valverdére sem számíthat. A BL mostani kiírásában ugyanakkor a Real már többször megmutatta, hogy több játékosának távollétében is képes a továbbjutásra, előbb az Atalantát kettős győzelemmel, majd a 2019-es győztes Liverpoolt egy hazai siker után idegenben elért 0-0-val búcsúztatta.

A Chelsea az Atlético Madridon és az FC Portón keresztül jutott el a legjobb négy közé. Szembetűnő, hogy Tuchelék érkezése óta a londoniak védekezése jelentősen javult, Lőw Zsolt az M1 aktuális csatornának adott múlt heti interjújában ki is emelte, hogy a hátsó alakzat megfelelő összeállításának és hatékony teljesítményének megtalálása volt az egyik első feladatuk. A magyar szakember kijelentette: fel tudják venni a versenyt a Real Madriddal.

„Nagyszerű játékoskerettel és kiváló edzővel rendelkeznek, de bízunk benne, hogy méltó ellenfeleik tudunk lenni, és a két mérkőzésből igyekszünk továbbjutóként kikerülni”

- nyilatkozta Lőw.

A párharc keddi első mérkőzése 21 órakor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben közvetíti. A visszavágót jövő szerdán rendezik Londonban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában