walesi válogatott

2021.03.13. 07:15

Giggs a rendőrségi ügy miatt nem lehet ott a márciusi meccseken sem

Ryan Giggs, a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem ül le a kispadra csapata következő három mérkőzésén.

Wales' head coach Ryan Giggs (L), adjusts his face covering, worn due to the COVID-19 pandemic, as he walks on the pitch ahead of the UEFA Nations League Group B4 football match between the Republic of Ireland and Wales at the The Aviva Stadium in Dublin on October 11, 2020. (Photo by Donall Farmer / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Donall Farmer

Az ország sportági szövetsége (FAW) szerdán jelentette be, hogy a szakvezető

kihagyja március 24-én a Belgium és március 30-án a Csehország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzéseket, valamint a március 27-én a Mexikó elleni barátságos találkozót.

Ezeken az összecsapásokon Robert Page másodedző látja majd el a kapitányi feladatokat, ahogy az a gárda múlt novemberi meccsein is történt.

„A walesi szövetség és Ryan Giggs közös megegyezéssel döntött úgy, hogy nem vesz részt a válogatott következő találkozóin”

- írta közleményében a FAW.

A Manchester United korábbi sztárfutballistája rendőrségi ügye miatt nem ült le a kispadra novemberben, miután őrizetbe vették családi erőszak vádjával. Bár a felek nem indokolták, de a mostani döntés hátterében is a tavaly őszi ügy állhat, melynek vádjait Giggs azóta is tagadja. A brit média úgy tudja, hogy a kapitány elleni eljárást május elsejéig meghosszabbították.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában