abszolút rekord

2021.03.08. 15:30

Elképesztő összeget fizettek egy Kobe Bryant-kártyáért

Rekordáron kelt el egy aukción a tavaly helikopter-balesetben elhunyt amerikai kosaras legenda, Kobe Bryant egyik játékoskártyája.

US guard Kobe Bryant is pictured during the London 2012 Olympic Games men's semifinal basketball game between Argentina and the US at the North Greenwich Arena in London on August 10, 2012. AFP PHOTO/MARK RALSTON (Photo by MARK RALSTON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mark Ralston

A Reuters beszámolója szerint az árverésen a kilétét fel nem fedő vevő 1 795 800 dollárt (mintegy 553 millió forint) adott egy olyan, Bryantet ábrázoló kártyáért, amelyből a világon csak kettőt őriztek meg ennyire tökéletes állapotban.

„A végső ár, amennyit korábban a kosaras egyetlen játékoskártyájáért sem adtak, abszolút rekord, és annak a tanújele, hogy mennyire szerették őt szerte a világon”

- idézte a hírügynökség a Goldin Auctions alapítójának, Ken Goldinnak a szavait.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA néhai sztárja 41 esztendősen, 13 éves lányával együtt tavaly januárban vesztette életét, amikor az őket szállító helikopter lezuhant.

Bryant két évtizedes pályafutása alatt ötször lett NBA-bajnok a Los Angeles Lakersszel, 2008-ban a bajnokság, 2009-ben és 2010-ben a bajnoki döntő legértékesebb játékosának (MVP) ismerték el. Az NBA All Star-csapataiban 18 alkalommal kapott helyet. Az Egyesült Államok nemzeti válogatottjával kétszer (2008, 2012) nyert olimpiát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában