Járvány

2021.02.09. 16:30

A vírushelyzet ellenére ünneplést rendezne Tampa polgármestere

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet ellenére a város lakóival közösen ünnepelné meg Tampa polgármestere, hogy a Buccaneers vasárnap – magyar idő szerint hétfő hajnalban – megnyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt.

Tampa Bay Buccaneers fans celebrate their victory over the Kansas City Chiefs during Super Bowl LV in a parking lot near Raymond James Stadium in Tampa, Florida on February 7, 2021. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Chandan Khanna

Jane Castor a Tampa Bay Times című lapnak azt mondta,

lehetetlennek tartja, hogy ne ünnepeljék meg a közösségük számára „történelmi eseményt”.

A polgármester hozzátette, az ünnepség részleteit a Tampa Bay Buccaneersszel is egyeztetniük kell még, így az esemény részletes terve keddre vagy szerdára készülhet el.

A döntőben a 43 éves Tom Brady által vezetett Bucs 31–9-re győzött a tavalyi bajnok Kansas City Chiefs ellen, az irányító a tizedik Super Bowlján a hetedik diadalát aratta, és pályafutása során ötödik alkalommal választották meg a finálé legértékesebb játékosának. A Tampa másodszor hódította el a Vince Lombardi-trófeát, és ez az első csapat az NFL történetében, amelyik saját stadionjában játszhatott nagydöntőt, és meg is nyerte azt.

„Az aggodalom természetesen jogos, de ha el tudjuk érni, hogy az emberek többsége viselje a maszkját, akkor jelentősen csökkenthetjük és kontrollálhatjuk a vírus terjedését”

– jelentette ki Jane Castor a közös ünneplés veszélyeit firtató kérdésre válaszolva. Példaként a város jégkorongcsapatának, az NHL-ben címvédő Tampa Bay Lightningnak a hajós parádéját hozta fel, amelyet azután tartottak tavaly szeptemberben, hogy az együttes megnyerte a Stanley Kupát. Azon az ünneplésen azonban sajtóhírek szerint maszk nélküli, a távolságtartás követelményeit figyelmen kívül hagyó drukkerek is jelen voltak.

Forrás: MTI

Borítókép: Szurkolók a győzelem után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában