Amerikai futball

2020.02.03. 06:50

A Kansas City Chiefs nyerte a Super Bowlt

A Kansas City Chiefs nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 54. Super Bowlt.

Running Back for the San Francisco 49ers Raheem Mostert (C) carries the ball during Super Bowl LIV between the Kansas City Chiefs and the San Francisco 49ers at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, on February 2, 2020. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A Miamiban rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport (AFC) bajnoka 31-20-ra győzte le a Nemzeti Főcsoport (NFC) legjobbját, a San Francisco 49ers együttesét. A Kansas City története második bajnoki címét szerezte, 1970 után, azaz ötven év elteltével ért újra a csúcsra.

Az első pontokat a San Francisco tette fel a táblára egy mezőnygól formájában (0-3). A Kansas City azonnal válaszolt, egy hatperces támadássorozat végén – amelyben egy sikeres negyedik kísérlet is volt – az irányító Patrick Mahomes futott be a végzónába (7-3).

A San Francisco 49ers játékosa, Kyle Juszczyk touchdownt érő pontot szerez a mérkőzésen
Fotó: Angela Weiss / AFP

A második negyed egy 49ers labdavesztéssel kezdődött, Jimmy Garoppolo nehéz helyzetben rossz döntést hozott, a passzát pedig Bashaud Breeland szerezte meg a félpályánál. A kaliforniaiak védelmének sikerült minimalizálnia a hibát, Harrison Butker mezőnygóljával növelte három ponttal előnyét a Chiefs (10-3). Ezt követően feltámadt a 49ers támadójátéka, elsősorban kiváló futásokkal jutott el ellenfele térfelének végéhez, ahol Garoppolo passzolt touchdownt érően Kyle Juszczyknek (10-10).

A nagyszünetben Jennifer Lopez és Shakira szórakoztatta a közönséget.

Jennifer Lopez a Super Bowl színpadán
Fotó: Angela Weiss / AFP

A második félidő első támadását a 49ers vezethette és Robbie Gould második mezőnygóljával átvette a vezetést, majd Fred Warner halászta le Mahomes passzát a félpályánál – ez volt a fiatal irányító első eladott labdája a rájátszásban. A San Francisco gyorsan büntetett: Garoppolo remek passzai után végül a futó Raheem Morstert fejezte be touchdownnal a támadást (10-20).

A negyedik negyed elején újra jöhetett a Chiefs, de Mahomes passza felpattant és a labda újra egy 49ers védő kezében landolt, ugyanakkor az ellentámadásból nem születtek pontok. A következő támadásból már szépített a Chiefs, Mahomes Travis Kelce-nek adott átadásával zárkózott fel három pontra a gárda (17-20). A Chiefs védelme gyorsan leparancsolta a pályáról a rivális támadói, Mahomes pedig egy remek sorozatot vezetve Damien Willliamsnek adott hatpontos átadást.

A Kansas City Chiefs (piros-fehérben) magabiztosan győzött a San Francisco 49ers felett
Fotó: Timothy A. Clary / AFP

Mivel az extra pont sikeres volt (24-20), ezért a 49ersnek mindenképpen touchdownra volt szüksége a hátralevő kevesebb, mint három percben. A 49ers támadása másfél perccel a vége előtt elhalt, majd jött újra Willams, aki egy 38 yardos futott touchdwonnal eldöntötte az összecsapást (31-20).

Bortókép: A San Francisco 49ers játékosa, Raheem Mostert (C) közrefogva a Super Bowl-győztes Kansas City Chiefs két játékosa által az összecsapáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában