Örömteli és nehéz pillanatok

2022.09.28. 07:50

Tom Hanks a filmgyártásról írt regényt

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

A színésznek már korábban is jelent meg novellás kötete

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, amely nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el a csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm.   

A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is – sorolta a The Guardian online kiadása.   

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023 májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.   

A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat. 

„Ez a legnagyszerűbb munka a világon és egyben a leginkább összezavaró is”

– fogalmazott.   

Hanks a Hamletből idézve hozzátette: „Remélem, a könyv minél többet mutat a »véletlen végzetről, vak gyilkosságról«, amely egy filmben »tükröt tart mintegy a természetnek«, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe.”  

Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Címkék#Tom Hanks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!