Tragikus eltűnés

2022.09.21. 06:00

Fontos pert veszítettek, újra harcolniuk kell az igazukért Maddie McCann szüleinek

Tizenöt év után is homály fedi, mi történt azon a szörnyű éjszakán Portugáliában.

Forrás: AFP

Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg szülei egy, az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek – írja a Ripost.

Forrás: AFP

A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. További nyomozás után a nyomozó hivatal kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. A nyomozás során többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. Annak ellenére, hogy több bizonyítékot is találtak, a rendőrség kijelentette, hogy a nyomozás még messze áll attól, hogy eredményt hozzon.

A nyomozás és a bírósági tárgyalás már évek óta folyik, hogy kiderítsék, mi történt pontosan a gyermekkel. Nemrég azonban sokkoló fordulat következett be: Madeleine McCann szülei ugyanis elvesztették azt a bírósági pert, amiben egy volt nyomozó bestsellerkönyvében őket gyanúsította lányuk eltűnésével.

Kata és Gerry McCann
Forrás: AFP

Ügyvédjük azzal próbálta védeni az amúgy is megtört Kata és Gerry McCannt, hogy a portugál hatóságok megsértették a magán- és családi életüket a rágalmazással. Ám kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy döntött: nem történt jogsértés – tudta meg a Sky News.

A szülők érhető módon csalódottak voltak az ítélet miatt, de leszögezték: csak azért indítottak pert Amaral úr állításai miatt, hogy azok ne hátráltassák Maddie keresését. Amaral volt a 2007-es eltűnés nyomozásának vezető detektívje, de miután kritizálta a brit rendőrséget, eltávolították az ügyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!