Érvágás

2022.08.31. 09:38

A Gazprom leállította a gázszállítást az Északi Áramlaton keresztül

Nullára csökkent a gázáramlás az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül, miután a Portovaja kompresszorállomáson megkezdődtek a tervezett javítási munkálatok – közölte a Kommerszant orosz gazdasági lap a vezeték üzemeltetője, a Nord Stream AG adataira hivatkozva.

Illusztráció

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Stefan Sauer

A lap által idézett megfigyelési adatok szerint közép-európai idő szerint szerdán hajnali egy óra után a szállítás 14 437 484 kilowattóráról 10 ezer kilowattórára, hat óra után pedig nullára csökkent.

Az előzetes tájékoztatás szerint augusztus 31-én közép-európai idő szerint három órától szeptember 3-án moszkvai idő szerint három óráig nem lesz gázszállítás a vezetéken keresztül. 

A javítási munkálatok befejezése után a gázszivattyúzás a vezetéken keresztül napi 33 millió köbméteres szinten áll helyre. Múlt héten, egyebek között a gázvezeték közelgő leállásának hatására, a gáz ára Európában elérte az ezer köbméterenkénti háromezer dollárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!