Bulvár-celeb

2024.04.01. 15:13

Megkérné a kedvese kezét? Lehet, éppen a legjobb helyen van hozzá

Beválasztották Budapestet a 10 legmenőbb leánykérő helyek közé.

MW

Forrás: Illusztráció / Getty Images

Az elkövetkező hetekben, hónapokban nemcsak legénybúcsúkra és nászutakra készülnek sokan, hanem a leánykérésre is. Nézzük, melyek a legkedveltebb helyszínek Európában a romantikára vágyóknak!

A Google kielemezte a tavalyi év a legkedveltebb keresőszavait. Kiderült, hogy egyre többször kerülnek fel a találati listára a házasságkötéssel kapcsolatos keresések. A megkérdezett férfiak többsége pedig mindkét fél számára emlékezetes kombinációra szavaz: összekötné a kiruccanást a lánykéréssel. 

A kutatás során a közösségi médián megjelent fotókat és bejegyzéseket is elemezték, ez alapján készült egy lista a legkeresettebb helyszínekről.

A Metropol megnézte, hol vannak Európában a legmenőbb helyek. Örömre ad okot, hogy Budapestet is rengetegen választják a leánykéréshez.

Párizs, a szerelem városa

Az elsők között van természetesen Párizs. Bár nagyon sok jópofa poszt is készült, azzal a szöveggel, hogy miért ne az Eiffel torony előtt kösd be a cipődet, mert a kedvesed félreértheti és azonnal igent mond.

Couple embracing, view of Eiffel Tower
Párizs a legkedveltebb leánykérő helyszín
Forrás: Getty Images

Firenze és Toszkána

A toszkán táj Firenzével együtt ideális helyszín a romantika kedvelőinek. De Júlia erkélye Veronában is legalább ilyen népszerű. Nagyon sokan látogatják meg, hogy ott fél térdre ereszkedve feltegyék a nagy kérdést. Ami még vonzóbbá teszi ezt a pillanatot, hogy házasságkötő helyszínként is működik ez a romantikus balkon, ahol azonnal egybe is kelhetnek a szerelmesek. 

Santorini

A mediterrán szigetvilágban Görögország is előkelő helyre került a listán. Santorini is lélegzetelállító helyszínnek bizonyult a közösségi média posztolóinak a vakítóan fehér épületeivel a háttérben az Égei-tenger csodálatos kék színével, ahol egyszerűen nem lehet nemet mondani.

Two glasses of white wine
Ki tudna nemet mondani Santorinin?
Forrás: Getty Images

Budapest a legújabb romantikus helyszín

A tízes nemzetközi lista 9. helyén áll Budapest, amit a TikTokon és az Instagramon a többszázezer #igen hashtag is igazol. 

Fővárosunk napról napra népszerűbb és nem csak lánykérésre, ugyanis egyre többen posztolnak képet esküvői ruhában álló párokról a Parlament előtt, a Duna parton vagy a Lánchíd közepéről a gyönyörű várral a háttérben. Emellett a Mátyás templom  és a Citadella is szerepel az eljegyzési-esküvői listán.  

Budapest az a romantikus város, ahol nappal is gyönyörű a kilátás a Budáról, de az esti fényben úszó városkép még lenyűgözőbbnek tűnik hídjaival, a Halászbástyával és a pesti belváros gyönyörű épületeivel.

Romantikázás Budapesten
Fotó: Getty Images

Budapest kedvelt turisztikai célpont, Európa egyik legkülönlegesebb városának számít régi épületeivel, hangulatos utcáival, világhírű múzeumaival. Ideális háttér lehet lánykérésnél a Budai Vár és a pesti Dunakorzó, amely szinte minden romantikus pillanatot megörökítő fotón látszik. Az életre szóló kérdésre az igen válasz pedig nem történhet meg akárhol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!