Bulvár-celeb

2024.03.30. 12:41

Agresszív majmok fenyegetik az embereket

Külön rendőri egység foglalkozik az agresszív majmokkal.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: BeccaChoiDesigns

A thaiföldi Lop Buri tartományban külön rendőri egységet állítottak fel a rosszul viselkedő makákókkal szembeni fellépésre.

Az utóbbi időben ugyanis aggodalmat váltott ki a lakosság körében a makákók egyre agresszívebb viselkedése. Megszaporodtak az olyan incidensek, amikor a majmok akár sérüléseket is okoztak az embereknek.

A média több olyan esetről számolt be a helybeliek közlésére hivatkozva, hogy a majmok hirtelen támadtak emberekre, és különböző dolgokat ragadtak el tőlük.

Police,Lights,At,Night,In,The,City
Agresszív majmok ellen küzdenek a rendőrök
Fotó: Daniel Tadevosyan / Forrás:  Shutterstock

Agresszív majmok fenyegetik az embereket

"Előfordult, hogy diákok mobiltelefonját lopták el a majmok" - mesélte el egy Lop Buriban élő szabó, hozzátéve, hogy hiába próbált meg utánuk szaladni, semmit sem tehetett, mert a majmok pillanatok alatt fenn teremtek egy magas épületen.

A majmokra állított rendőrök a hét eleje óta járőröznek a forgalmas régiókban.

A Bangkok Post című helyi napilap csütörtöki cikke szerint a különleges rendőri egységet a helyi rendőrfőnök utasítására állították fel. Az egység tagjait csúzlival szerelték fel, hogy távol tudják tartani a majmokat.

A visszajelzések szerint ez a módszer jobban beválik, mint a korábbi, amikor nyugtatólövedékkel próbálták elkábítani a makákókat. A nyugtató ugyanis csak pár perc múlva hatott, és a majmok közben még fel tudtak mászni a házak tetejére, megúszva a befogást.

A város utcáira csalival ellátott ketreceket is kihelyeztek, amelyekkel néhány nap alatt 20 majmot tudtak befogni.

Az elfogott állatokat először állatklinikán vizsgálják meg, későbbi sorsukról azonban még nem döntöttek. A hatóságok olyan hosszú távú megoldásban gondolkodnak, mint például az állatkerti elhelyezés.

Lop Buri tartomány azonos nevű fővárosa mintegy 140 kilométerre fekszik Bangkoktól. A tartományban egy 2023-as felmérés szerint több mint 5700 makákó él. Thaiföldön védett állatnak számítanak a majmok.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!