Bulvár-celeb

2024.02.08. 13:46

Örökre lehunyta szemét Ingo, a berlini flamingómatuzsálem

A 75 éves szárnyas a berlini állatkert közlése alapján 1955 óta élt az intézményben.

Ingo, a flamingó (középen) szép kort ért meg

Fotó: AFP

Elpusztult a berlini állatkert legidősebbnek hitt lakója, Ingo, a 75 éves flamingó – közölte az állatkert vezetősége az Instagramon. A rózsaszín szárnyas az állatkert közlése alapján 1955 óta élt az intézményben, és állítólag több utódot is hagyott maga után – írja az MTI.

Néhány évvel ezelőtt az állatkerti gondozók feliratot találtak a madár lábára rögzített gyűrűn, amely szerint Ingo 1948. június 23-án, Kairóban bújt ki a tojásból. Ezt azonban az állatkert hivatalos papírokkal sosem tudta igazolni, így az állatkert jelenlegi igazoltan legidősebb lakójának az 1957-ben született gorilla, Fatou számít.

Ingo, még 2018-ban
Fotó:  AFP

A 180 éve alapított berlini állatkert azon kevés európai intézmények egyike, ahol az 1960-as évek kezdete óta foglalkoznak chilei, valamint rózsás flamingók tenyésztésével.

A flamingók átlagos élettartama a szakemberek szerint a természetben 25, állatkertekben 30 év körül van. Csúcstartónak azonban továbbra is Greater, az ausztrál adelaide-i állatkert egykori lakója számít, aki 83 éves korában pusztult el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!