Bulvár-celeb

2023.05.09. 12:41

Nem tud más férfira gondolni a hős kárpátaljai katona, Sándor özvegye

Mária azt mondja, képtelenség olyat találni, mint amilyen a férje volt.

MW

Forrás: Bors

A hősi halott özvegye a hétvégén ünnepelte a születésnapját két kisfia társaságában, de ez a nap is elsősorban az elhunyt édesapára és férjre emlékeztette a családot.

A magyar származású Kis Sándor hadihajón szolgált. Ocsakov városát védte, amikor hadihajóját rakétatámadás érte. A becsapódás előtt néhány perccel a férfi még beszélt hitvesével, két gyermeke, Vaszilij és Jaroszlav édesanyjával. 

Egyikük sem sejtette, hogy utoljára hallják egymás hangját.

Azt mondta, menjünk biztonságos helyre, de nem volt ötletem, hogy hova. Jelenleg is ugyanabban a lakásban élünk, mint annak idején Sándorral

– mondta a Borsnak Mária és hozzátette: az ingatlanban minden a férjére emlékezteti, de ő nem szeretne elmenekülni a múlt elől.

Nekem így a jó, mert érzem, hogy a szerelmem velünk van. Napról napra élek, vagy inkább túlélek, de erősnek kell lennem a fiaim miatt

– magyarázta a hősi halott özvegye. Mária sokáig képtelen volt elmondani a gyerekeknek, hogy mi történt a példaképükkel. A fiúk hónapokkal apjuk halála után is úgy tudták, hogy Sándor a fronton van, hogy Ukrajnát védje.

Forrás: Bors

"Sándor halálának évfordulóján kivittem a gyerekeket a temetőbe. Elmagyaráztam nekik, hogy édesapjuk a hazáért áldozta életét, és büszkének kell rá lenniük" – fogalmazott Mária, aki bármennyire is vágyik rá, hogy legyen mellette egy erős férfi, nem tudja, valaha is megtalálja-e a férje méltó utódját.

Hogy mit mondott még a hős katona özvegye, kiderül a Bors cikkéből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!