Krimi

2022.09.24. 19:56

Itt az első hivatalos fotó III. Károly királyról

III. Károlyt ugyan még nem koronázták királlyá, de már megkezdte hivatali munkáját. Elkötelezetten vette át elhunyt édesanyja, II. Erzsébet feladatait.

Forrás: AFP

A Buckihngham-palota megosztotta III. Károly király első hivatalos fényképét, amelyen éppen az íróasztalánál dolgozik. A rendkívüli fotón már látható az a bizonyos piros doboz is, ami az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség kormányzati iratait tartalmazza. A hivatalos dokumentumokat a Magántitkári Hivatalból egy lezárt vörös küldeménydobozban küldik a királynak, bárhol is tartózkodjon - írja a Ripost.

A kép egyébként három nappal II. Erzsébet királynő halála után készült, de csak most osztották meg a nyilvánossággal a királyi család hivatalos Instagram-oldalán. Károly fotója mellé pedig három olyat is megosztottak, amiken a megboldogult királynő látható a hivatalos piros dobozzal uralkodásának különböző időszakaiban.

 

Mint a bejegyzésben írják, a mindenkori uralkodó feladata a piros dobozban elhelyezett miniszterek és képviselőik által küldött hivatalos dokumentumok átolvasása és az ehhez kapcsoló intézkedések. Őfelsége Erzsébet királynő 1952-es megkoronázása után minden napján kapott egy új doboznyi levelet, beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is, egyedüli kivételt jelentett e kötelessége alól a karácsony napja.

 

Károly király mögött az asztalon édesanyja és édesapja, II. Erzsébet és Fülöp herceg közös képe áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!