Rejtélyes

2022.09.05. 06:50

Huszonöt éve titok, hová tűnt a Diana hercegné koporsójává lett autó

Jelenleg még a limuzin tulajdonosa sem tudja, hogy hol lehet a jármű, pedig tervei is lennének vele.

Forrás: AFP

A tulajdonosa vissza akarja szerezni a limuzint, amelyben Diana hercegné 1997. augusztus 31-én elhunyt Párizsban – írja a Metropol. Jean-Francois Musa a tulajdonosa az összeroncsolódott Mercedes-Benz S280-asnak, amiről nem tudja, hogy jelenleg hol lehet. Állítja, a francia hatóságok nem engedélyezték, hogy visszakapja a kocsit, ennek ellenére azt követeli, hogy végre adják vissza neki. „Jogilag az enyém” – nyilatkozta a férfi, hozzátéve, hogy még azt az információt sem adták ki neki, hogy hol őrzik most az összetört autót.

Az autó az olyan összeesküvés-elméletek középpontjában áll, amelyek szerint Dianával végezni akartak. Musa elmondása szerint tragikus baleset történt, ő nem sejt rossz szándékot a szomorú esemény hátterében. A szakértők úgy vélik, hogy a roncs akár 10 millió fontot is érhet – írja a Mirror. 

A hercegné halálának 25. évfordulója előtt az autótulaj azt mondta, szeretné kiállítani a kocsit Diana tiszteletére. Véleménye szerint a királyi család tagjai ennek egyébként nem örülnének, ők meglátása szerint inkább diszkréten megsemmisítenék a járművet. 

2017-ben az a hír járta, hogy a kocsi a francia rendőrség egyik telephelyére került a Párizs közeli Creteil városában, de onnan már elszállították valahová.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!