Több mint gyanús

2022.05.07. 05:05

Bizonyíték az UFO-k létezésére? Megdöbbentő kijelentést tett a Harvard professzora

A vezető tudós most expedíciót tervez, hogy megtalálja a Csendes-óceán fenekén rejtőző idegen technológiát.

Avi Loeb a Harvard Egyetem asztrofizikusa úgy véli, hogy 2014-ben a Földre lezuhant egy csillagközi tárgy, valamilyen űreszköz. A vezető tudós most expedíciót tervez, hogy megtalálja a Csendes-óceán fenekén rejtőző, szerinte idegen technológiát - írja a Ripost.

Sejtése a múlt héten félig-meddig beigazolódott, amikor az amerikai űrparancsnokság (US Space Command, USSC) jelentése megerősítette, hogy az objektum egy másik csillagrendszerből származik.

Az ügynökség arra a következtetésre jutott, hogy egy meteor volt, ami átszáguldott a Pápua Új-Guineához tartozó Manus sziget partjainál az égen. Ebben azonban erősen kételkedik Loeb professzor, aki azt állította, hogy a tárgyat földönkívüliek építhették.

Az én álmom az, hogy megnyomjak néhány gombot egy működőképes berendezésen, amelyet a Földön kívül gyártottak

– árulta el Loeb professzor. 

Évtizedeken át tanulmányozta a csillagászatot, és újabban azt a lehetőséget kutatja, hogy létezik-e élet a Földön túl. Merész állításai gyakran kerülnek a külföldi címlapokra, és a szakterületén dolgozóktól is kapott már kritikát a földönkívüliekkel kapcsolatos szokatlan elméletei miatt. Sok tudós cáfolta a szokatlan elméleteit, komolytalannak és felelőtlennek bélyegezve azokat.

Loeb vezeti a Galileo projektet, amelynek célja egy olyan fejlett távcsövekből álló hálózat létrehozása, ami az idegen élet jelei után kutatná az eget - írja a New Post nyomán a Ripost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!