Bulvár-celeb

2021.07.26. 05:58

A beoltottak háromnegyede megfertőződött, ennyien lettek súlyos betegek

Szingapúrban az utóbbi négy hétben a koronavírussal újonnan fertőzöttek 75 százaléka a beoltottak közül került ki, viszont csak kevesen betegedtek meg közülük – adta hírül a Reuters hírügynökség a szingapúri kormány adataira hivatkozva.

Nem érdemes kockáztatni: kell az oltás

Forrás: AFP

Fotó: Robert Atanasovski

Szingapúrban a csütörtökig számított 28 napban 1096 új fertőzöttet regisztráltak, 44 százalékuk mindkét oltást megkapta, 30 százalékuk csak az egyiket.

A beoltottak közül senki sem betegedett meg súlyosan: vagy tünetmentesek voltak, vagy csak nagyon enyhe tüneteik lettek. Az 1096 fertőzöttből nyolc betegedett meg súlyosan, de közülük senki sem volt beoltva, még részlegesen sem

– írja a life.hu.

A statisztika alapján egyértelmű, hogy az oltás nagyon hatásos a súlyos megbetegedés megakadályozásában, ám abban kevésbé, hogy elejét vegye a megfertőződésnek. Ezért – hívta fel a figyelmet a szingapúri kormány – a beoltottak is fertőzhetnek, így az oltottság egymagában nem elég a vírus terjedésének megakadályozásához.

Szingapúr 5,7 millió lakosának már csaknem 75 százaléka kapott legalább egy dózist, a teljesen beoltottak aránya pedig 50 százalék. Az országban Pfizer- és Moderna-vakcinákat alkalmaznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!