Bulvár-celeb

2021.03.27. 05:58

Ez azért nem semmi! Halálos gázolásért életfogytiglanra ítéltek egy autóst

Bedrogozva a rendőrök elől menekült, amikor egy zebrán a gyalogosok közé hajtott.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Emberölés, valamint további négy személlyel szembeni emberölés kísérlete miatt a müncheni regionális bíróság 2021. március 23-án életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt egy sofőrt – olvasható az ORFK Baleset-megelőzési Bizottság " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

A 34 éves férfi 2019. november 15-én Münchenben „feltűnő módon” vezette személygépkocsiját, ezért a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. A sofőr azonban nem állt meg, hanem

hajmeresztő sebességgel menekült a rendőrautó elől. Fedélzeti kamera rögzítette, amint 120 km/órás sebességgel száguldozott a belvárosban, és több alkalommal is átment a piroson.

Nem sokkal később, a Fürstenrieder Strassén azonban bekövetkezett a tragédia:

egy a zöldön átkelő gyalogos csoportba hajtott a zebrán és a fiatalok közül két személyt elütött. Egy 16 éves fiatal életveszélyesen megsérült, míg társa, egy 14 éves fiú a helyszínen, azonnal életét vesztette.

A szakértői vélemény szerint az elkövető 306 lóerős BMW-je 125 km/h sebességgel haladt az elütés pillanatában. Az ismert adatok szerint a sofőr azért menekült a rendőrök elől, mert kábítószer hatása alatt állt, megsértette a próbaidőre vonatkozó szabályokat (egy korábban elkövetett bűncselekménye kapcsán), és félt attól, hogy börtönbe kerül.

Átment több piroson, majd a zebrán halálra gázolt egy fiatalt. Nem ússza meg
Fotó: Shutterstock

 

Szemtanúk szerint a nagy sebességgel közlekedő BMW még a tompított fényszóróját sem kapcsolta fel, így a fiatalokból álló gyalogos csoport tagjai nem is sejthették, hogy életveszélyben vannak.

A bíróság – az ügyész előterjesztésének megfelelően, az eset összes körülményét figyelembe véve – nem halálos közúti baleset okozásának, hanem emberölésnek minősítette a cselekményt, és a 34 éves sofőrt életfogytig tartó szabadságvesztésre büntette.

A nagy visszhangot kiváltó ítéletről, az elkövető ügyvédje azt mondta: szerinte ez így nincs rendben, az ítélet túlságosan szigorú, mert a sofőr nem akart szándékosan senkit sem halálra gázolni, továbbá eljárást kezdeményez a rendőrök ellen is, akik a baleset előtt üldözték a védencét...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában