Ország-világ

2020.11.25. 15:25

Német sajtó: elvághatják magukat a külvilágtól, akik nem oltatják be magukat

A német Die Welten megjelent cikk szerint nem lehet kizárni, hogy jövő nyáron csak az mehet rendezvényekre, koncertekre, akinek van igazolása arról, hogy beoltatta magát koronavírus elleni vakcinával.

Forrás: Shutterstock

Németországban sok más európai országhoz hasonlóan tilos a gyülekezés és a tüntetés. Ennek ellenére szerdán több ezren vonultak egy spontán akció során utcára Berlinben, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések ellen tüntessenek. A rendőrök vízágyúval is oszlatták a tömeget. A tüntetés végeztével összesen 80 sérült rendőrt kellett az orvosoknak ellátniuk, 150 tüntetőt pedig őrizetbe vettek.

Utazáshoz és koncertekre is kérhetik az oltásról szóló igazolást
Fotó: Shutterstock

 

A német egészségügyi miniszter elítélte az utcai megmozdulást, majd a közhangulat megnyugtatása érdekében szavát adta, hogy a koronavírus-vakcina beadatását nem teszik kötelezővé. Ez jó eséllyel így is lesz majd, a Welt című konzervatív lapban megjelent hírek azonban aggasztóak. Egy pénteken megjelent cikkben egy képzeletbeli jövőlátogatásra invitálják az olvasókat.

A lap munkatársai szerint teljesen egyértelmű, hogy kötelezővé nem lehet tenni az oltást, de ösztönözni lehet az embereket.

A meglátásuk az, hogy akik nemet mondanak az oltásra, azok nem mehetnek tömegrendezvényekre, koncertekre, focimeccsekre, bulikba, sőt oltási bizonyítvány nélkül a külföldi utazás is kérdéses lehet. Sok ország dönthet ugyanis úgy, hogy – a járvány újbóli kitörését megelőzendő – csak azokat a turistákat engedi be, akik beadatták a vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!