vidámság

2020.04.26. 16:03

Andrew Lloyd Webber online tehetségkutatót indított

A jelentkezőktől Az operaház fantomja című musicalben szereplő Christine Daaé egyik dalát várják saját stílusukban.

Hamburg, 2015. október 15. Andrew Lloyd Webber brit zeneszerző érkezik Az Operaház Fantomja 2 – Love Never Dies című musicaljének németországi premierjére a Hamburgi Állami Operaházban 2015. október 15-én. (MTI/EPA/Christian Charisius)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Charisius

Andrew Lloyd Webber virtuális versenyen keres tehetséges énekest, aki egyéni stílusban énekli el Az operaház fantomjának egy részletét.

A Cadenza Challenge elnevezésű megmérettetésre jelentkezőktől a musicalben szereplő Christine Daaé egyik dalát várják: a Think of Me című számot, amely egy kadenciával zárul, ezt kell saját stílusukban előadniuk.

A győztes találkozhat Andrew Lloyd Webberrel Az operaház fantomja New York-i vagy londoni előadásának színpadán – attól függően, hogy hol indulhatnak újra előbb az előadások – és alkalma nyílik énekelni is az előadás után.

„Mindenkire ráfér, hogy egy kicsit felderüljön” – fogalmazott a zeneszerző, aki Graham Norton tévés műsorvezetőt és a Christine-t többször is alakító énekesnőt, Sierra Boggesst kérte fel, hogy legyenek segítségére a versenyzők elbírálásában. A versenyzők jelentkezését a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon várják.

A zeneszerző szerint néhány beérkezett előadás nagyon vicces, vannak nagyon jók is, és már egy-két olyan jelentkezőt is meghallgatott, akik közül szerinte akár egy jövendőbeli Christine is kikerülhetne.

A Cadenza Challenge, amelyre továbbra is lehet jelentkezni, mivel nincs kitűzött határideje, csak egyike a zeneszerző karanténötleteinek. Andrew Lloyd Webber adakozásra is buzdítja az embereket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, és virtuális zenehallgatásokat tart, amelyeken elmeséli, hogy születtek ismert művei egyes részletei. Péntekenként pedig a YouTube-on ingyenesen teszi elérhetővé egy-egy musicaljét a The Shows Must Go On-sorozatban. A sorozat nézőit arra ösztönzi, hogy támogassák adományaikkal a Színészek Alapítványát és más nemzetközi szervezeteket.

Múlt pénteken 12,6 millióan nézték a közösségi videomegosztó csatornán Az operaház fantomja-előadást.

„Ez a legkevesebb, amit megtehetek. A zenés színház mindig nagyon jó volt hozzám. És folyton úgy érzem, hogy valamit vissza kell adnom” – mondta a zeneszerző.

Borítókép: Andrew Lloyd Webber brit zeneszerző érkezik Az Operaház Fantomja 2 – Love Never Dies című musicaljének németországi premierjére a Hamburgi Állami Operaházban 2015. október 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!