Magyarország

2007.09.06. 11:08

Jövő héten munkához lát az Országgyűlés

<p>Budapest - Munkához lát jövő héten az Országgyűlés és előreláthatóan december 21-ig ülésezik majd.</p>

Jövő héten hétfőn és kedden a többi között tárgyalnak, és várhatóan zárószavazást tartanak a képviselők a nyáron már elfogadott, állami vagyonról szóló törvényről, amelyet az államfő küldött vissza megfontolásra az Országgyűlésnek.

A hétfői ülésen napirend előtt Sólyom László köztársasági elnök is felszólal. Erre eddig 7 alkalommal volt példa. Az, hogy Gyurcsány Ferenc is felszólal-e napirend előtt, hétfőn derül ki.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Házbizottság csütörtöki ülése után elmondta, körülbelül 40 törvényjavaslatot tárgyal majd meg a parlament az őszi ülésszakban, ezeket legkésőbb október végéig kell benyújtania a kormánynak.

Október közepétől az Országgyűlés szerdánként is ülésezik majd, vagyis a megszokott 2 helyett 3 naposak lesznek a plenáris ülések. A jövő évi költségvetést október 15-16-án, és 25-26-27-én tárgyalják a képviselők, a zárószavazás várhatóan december 17-én lesz.

A Házbizottság csütörtöki ülésén a házelnök tájékoztatása szerint megállapodás született arról is, hogy a szeptember 24-i ülésen választanak általános ombudsmant a képviselők. Az államfő egyébként még nyár végén Szabó Mátét jelölte a tisztségre. Szili Katalin reményei szerint ekkorra sikerül benyújtani a jövő ! nemzedéke ombudsman posztjának létrehozásáról szóló törvényjavaslatot is.

Szeptember 14-én Nicolas Sarközy franciaköztársasági elnök Magyarországra látogat és egy rendezvényen beszédet mond a Parlament épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!