Magyarország

2008.01.20. 14:30

Szén-monoxid mérgezés Nyírtelken

<p>Nyírtelek - Szén-monoxid mérgezés gyanújával került kórházba egy háromtagú család Nyírteleken még szombat délután.</p>

A gázkazán és a páraelszívó együtt okozott szén-monoxid mérgezést

A gázkazán és a páraleszívó együttes használata miatt áramlott vissza a szén-monoxid abba a nyírteleki családi otthonba, ahonnan végül hárman kerültek kórházba. A rendőrség vizsgálja a történteket.

A mentőket szombaton délután a nagyszülők hívták ki egy nyírteleki családi házhoz, mert előtte lányuk legyengült állapotban telefonált, hogy rosszul van. Másfél éves kislánya akkor már elájult és férje sem tudott lábra állni. A háromtagú családot a nyíregyházi Jósa András Kórházba szállították szén-monoxid mérgezés gyanújával.

Ezután a rendőrök szakértők segítségével vizsgálták át a házat. Kiderült, hogy a mérges gáz feltehetően a nyílt égésterű gázkazán és a páraelszívó együttes használata miatt áramlott vissza a lakásba - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Közben a fiatal szülőket már kiengedték a kórházból, kislányukat azonban megfigyelésre az intenzív osztályon tartották az orvosok.

 

A mentőket a nagyszülők hívták ki, miután lányuk legyengült állapotban odatelefonált hozzájuk, hogy rosszul vannak. Másfél éves kislánya elájult, és a férje sem bír járni. A háromtagú családot a nyíregyházi Jósa András Kórházba szállították szén-monoxid mérgezés gyanújával.

A szülők még aznap elhagyhatták a kórházat, a kisgyereket azonban továbbra is benn tartják megfigyelésre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóreferense.

A vizsgálatok során a házban a megengedettnél nagyobb szén-monoxid szintet mértek, aminek okait még vizsgálják a rendőrök.

Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával indított közigazgatási eljárást.

- Fullajtár András -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!