Magyarország

2008.01.10. 12:01

Gyilkos börtönőr - elnapolták az ítélethirdetést a katonai bíróságon

<p>Szeged - Január 28-ra elnapolta a Szegedi Katonai Bíróság annak a volt börtönőrnek az ügyében az ítélethirdetését, aki tavaly augusztus elején több késszúrással megölte barátnőjét.</p>

A szegedi férfinek most nem az emberölés, hanem azért kellett megjelennie a katonaibíróság előtt, mert a gyilkosság után napokon át nem ment be munkahelyére dolgozni. Ez szökésnek is minősülhet, amiért akár öt évet is kaphat. A férfi ügyét a gyilkosság miatt, majd márciusban tárgyalja első fokon a Csongrád Megyei Bíróság.

A férfinek azért kellett a katonai bíróság előtt megjelennie, mert a gyilkosság után napokig bujkált és nem ment be dolgozni a Szegedi Fegyház és Börtönbe. A katonai tanács várhatóan a gyilkosságtól függetlenül dönt arról, hogy a börtönőr önkényes eltávozást vagy szökést kísérelt meg. Amíg az előbbi csak vétség, az utóbbi már katonai bűncselekmény, amiért akár öt évet is kaphat.

A csütörtöki tárgyalást azért napolták el, mert korábban katonai és a polgári bíróság is kért elmeorvosi szakvéleményt, ezek azonban ellentétesek egymással. A két szakértőt január 28-án hallgatják meg a bíróságon - tudta meg a Független Hírügynökség Tenke Annától, a volt börtönőr korábbi kirendelt védőjétől.

A szegedi börtönőr, tavaly augusztus elején több késszúrással ölte meg barátnőjét. A gyilkosság után egy csongrádi ifjúsági szálláson bujkált napokig, amikor - lakossági bejelentés után - a kommandósok elfogták és őrizetbe vették. A börtönőr ügyét a gyilkosság miatt majd márciusban tárgyalja a Csongrád Megyei Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!