Magyarország

2007.11.08. 15:27

Tudják, ki ölte meg Balla Irmát!

<p>Még idén lezárja a rendőrség a Balla Irma képviselő meggyilkolása miatt indult nyomozást - sikerrel. Ezt Halmosi Zsolt megyei főkapitány jelentette ki csütörtökön, sajtóbeszélgetés keretében.</p>

Várhatóan még idén lezárja a rendőrség a Balla Irma képviselő meggyilkolása miatt indult nyomozást - sikerrel. Ezt Halmosi Zsolt megyei főkapitány jelentette ki csütörtökön, sajtóbeszélgetés keretében.

- Nem azért nem tájékoztatjuk a közvéleményt a nyomozásról, mert el akarjuk sumákolni az ügyet. A cél nem csak a gyilkos megnevezése, hanem azt is, hogy minden bizonyítékot összeszedjünk és rendszerezzünk, melyek alapján a bíróság később jogerős elítélheti azt az embert - mondta el a Haonnak a dandártábornok, aki jövő szerdától Vas megye rendőr főkapitánya lesz. – Mondhatom, hogy ezt az ügyet megoldjuk.

Erre garanciát tudok vállalni. Ismerem a nyomozás minden mozzanatát, de még érkezett el az idő, hogy konkrét információkkal álljunk ki a nyilvánosság elé. Továbbra is felelősséggel állítom, hogy az ügynek nincs politikai motivációja - tudtuk meg tőle. Arra a kérdésünkre, hogy tudják-e ki az elkövető a főkapitány úgy válaszolt: "konkrét bizonyítékaink vannak konkrét személyre." Az elmúlt négy évben nem volt olyan gyilkossági ügy Hajdú-Biharban, amit felderítetlenül zártak volna le.

Áprilisban ölték meg

Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselônôt lakásában verték agyon, holttestére a fia bukkant rá idén április 7-én. Eddig több mint 200 tanút hallgattak meg az ügyben. A nyomravezetôi díj kapcsán érdemi bejelentés nem érkezett, ettôl függetlenül voltak nevesített és névtelen állampolgári bejelentések. Már a nyomozás kezdetétôl olyan 7 fôs nyomozó csoportot hoztak létre, ami csak ezen az ügyön dolgozik.

Balla Irma, 1949-2007
Balla Irma 1998 óta volt önkormányzati képviselő Debrecenben, azaz harmadik ciklusát töltötte a testületben. A mostani ciklusban az önkormányzat oktatási, szociális valamint etikai bizottságában tevékenykedett. Legutóbb a február végi fényesudvari paneltűz kapcsán szervezett adománygyűjtést, illetve segített a tűz károsultjainak. A Bessenyei György Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakon végzett, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett matematika szakos tanári diplomát. Ezt követően megszerezte a Műszaki Egyetem közoktatási vezető szakképesítését is. Előbb általános iskolai, majd középiskolai tanárként dolgozott. 1996 óta rokkantnyugdíjas. Két felnőtt gyermeke van.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!