Magyarország

2007.10.19. 14:37

Kényszerítés miatt kell nyomozni a nyírbátori ügyben

<p>Nyírbátor - Kényszerítés gyanúja miatt kell nyomozniuk a rendőröknek a nyírbátori könnyűzenei fesztiválon 2006-ban történ incidens miatt.</p>

A Veres János pénzügyminiszter fiai által szervezett fesztiválon egy büfést 2006-ban és állítólag idén is pénzért engedtek volna dolgozni. A mostani fesztivál előtt egy rejtett kamerás felvétel készült a büfésről, amint Veres Gáborral beszélget a fesztivál alatti működésének lehetőségeiről.

A büfés végül nem árusíthatott a rendezvény vendégeinek. Ebben az ügyben nem lesz nyomozás. Egy évvel előbb azonban ugyanezt a büfétulajdonost a konkurrens vendéglátós hasonló kérdésben kialakult vitájuk miatt fojtogatta. Ebben az ügyben nyomoz a rendőrség.

Magánember a feljelentő

Szilágyi László, a Szabolcs-szatmár-bereg megyei Főügyészség helyettes főügyésze a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a fesztiválon történt állítólagos incidensekkel kapcsolatban egy magánember tett feljelentést.

A rendőrség bűncselekmény hiányában elutasította a nyomozást a tavaly és a mostani nyáron történtek miatt is, mert megállapításuk szerint nem történt bűncselekmény. A feljelentő az ügyészséghez fordult.

Lehet hosszabítás is

A megyei főügyészség a rejtettkamerás felvétel kapcsán helybenhagyta a rendőrség határozatát, azaz ebben az ügyben nem lesz nyomozás, mert nem történt bűncselekmény. Az egy évvel előbbi, fojtogatás ügyében azonban kényszerítés gyanúja miatt a rendőrséget a nyomozás lefojtatására utasították.

A rendőrségnek december 12-ig van lehetősége befejezni a nyomozást, de ez a határidő meghosszabítható - tette hozzá Szilágyi László.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!