Magyarország

2007.10.17. 06:52

Kivégezték lakótársai a 19 éves fiút

<p>A Híradó értesülései szerint a fiút szabályosan kivégezték az ötszemélyes cellában: az egyik rab volt a hóhér, hárman pedig a segédei.</p>

A lopásért és garázdaságért elítélt fiút, aki két hete érkezett Tökölre, hogy megkezdje büntetése letöltését, egy fűtéscsőre akasztották fel, a lepedő széléből vágott csíkokból készített kötéllel. Amikor kiderült, hogy nem öngyilkosság történt, a büntetés-végrehajtás értesítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot.

Az emberölés miatt indult eljárásban a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki négy fogvatartottat. Valamennyiüket elvitték Tökölről és az ország más, fiatalkorúak számára fenntartott börtöneiben helyezték el őket. A büntetés-végrehajtás belső vizsgálata megállapította azt is, hogy az őrök nem hibáztak.

Az őrnapló tanúsága szerint az előírásoknak megfelelően, húsz percenként ellenőrizték a zárkákat. Amikor észlelték az akasztást, azonnal riasztották a kórház orvosait, ők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Forrás: Hirszerzo.hu

Nem öngyilkosság történt

A zárkatársak zavart viselkedése, és ellentmondásos vallomásai miatt merült fel az a gyanú, hogy mégsem öngyilkos lett egy 19 éves rab a tököli börtönben szombaton. Ezt Csere László a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka erősítette meg az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában.

A cellatársak korábban azt állították, hogy a fiú felakasztotta magát. A nevelőknek azonban feltűnt, hogy a rabok a történtek óta furcsán viselkednek. A fiatalokat újból meghallgatták, akik többször ellentmondásba keveredtek korábbi vallomásukkal. A BVOP parancsnoka ezért fordult a rendőrséghez. A nyomozás idejére a zárkatársakat elkülönítették.

A cellában összesen öten voltak. A feltételezések szerint a cellatársai akasztották fel a fiút, egy lepedőből készült kötéllel a fűtéscsőre. A rendőrök gyilkosság gyanúja miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes után - mondta a Független Hírügynökségnek Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kapcsolódó cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!