Magyarország

2007.10.21. 19:27

Befejezték az eltűnt magyar hegymászó keresését

<p>Nem keresik tovább az Ausztriában eltűnt magyar hegymászót, mert besötétedett és rossz az időjárás, a vihar már a hegyi mentők életét veszélyeztetné.</p>

Mindezt Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul közölte a Független Hírügynökséggel vasárnap este.
Legközelebb akkor indulnak a keresésére, ha csendesedik a vihar a Hochschwab hegyen.

A hegymászó már több mint 24 órája eltűnt, egyre kisebb az esélye annak, hogy élve megtalálják - tolmácsolta a főkonzul a hegyi mentők vezetőjének bejelentését.

A magyar hegymászó társával az 1800 méter magas Hochschwab csúcsát próbálta megmászni az ausztriai Stájerországban, amikor szombat délután 2 óra körül lavina temette maga alá őket. A másik hegymászónak sikerült kiszabadulnia a hó alól, ő hívott segítséget. A magyar férfit az egyik legerősebb fokozatú lavina sodorta el - mondta Németh Krisztina. A helyszínen egyébként még mindig lavinaveszély van.

A férfit vasárnap napközben több mint 70 hegyimentő kereste, több helikopterrel, de a gépek a rossz időben nem tudtak leszállni. Végül délután sikerült leszállnia egy mentőhelikopternek a szerencsétlenség helyszínén, de a mentők nem tudtak kimászni a járműből, így keresni sem tudták a hegymászót - mondta a főkonzul.

Kapcsolódó anyagok:

  • Magyar hegymászókat mentettek a Magas-Tátrában
  • Magyar hegymászókat mentettek meg Olaszországban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!