Magyarország

2007.09.04. 18:11

Zajvédő falat ígértek Nagykanizsán - azóta sem készült el

<p>Nagykanizsa - Zajvédő falat szeretnének házaik és az autópálya közé Nagykanizsa Palini városrészén élők.</p>

Az M7-es sztráda legújabb szakaszát két hete adták át, a környék lakói azt mondják azóta nem tudnak aludni a kamionok zaja miatt.

Az utat alig száz méternyire építették a házaktól, de az eredeti tervekben szereplő védőfal azóta sem készült el, mindössze egy keskeny fasor választja el a zöldövezetet a sztrádától. Az eredeti tervekben azért volt zajvédő fal, mert az autópályához közelebb, mint a lakóházak, egy szociális otthon működött. Az intézmény azóta megszűnt ezért módosítottak a terveken.

Az építtető azt mondja, hogy folyamatosan mérik a zajterhelést, és ha a mérések indokolják, megteszik a szükséges lépéseket.

Az autópályák építéséért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint az átadást követő három hónapban kötelesek mérni a zajterhelést. Eredmény november vége felé várható, de az eddig mért értékek mind értékhatár alatt voltak - mondta Béni Gyöngyi, szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!