Magyarország

2007.09.15. 08:38

Alakformálás műtét nélkül

<p>Napjainkban a mozgásszegény életmód és a szénhidrátdús táplálkozás eredményeképp sokan váltak moletté, netán túlsúlyossá. A karcsúsodni vágyók számára új lehetőség teremtődött Debrecenben.</p>

A megoldás a másfél éve a piacon lévő, és végre hozzánk is eljutó UltraShape nevű gép, mely műtét nélkül a zsírsejtek fókuszált ultrahanggal történő szétroncsolását végzi. Működési elve hasonlít a

vesekőzúzó rendszeréhez: összpontosított, nagy energiájú ultrahang segítségével a zsírsejtek falát szétrobbantja, miközben más szövetek nem károsodnak. A keletkezett folyékony zsír pedig a nyirok és érrendszer útján a májba kerül, ahol természetes úton lebomlik, és egyáltalán nem terheli azt meg.

Nincs fájdalom, sem mellékhatás, nem sérti az ereket, az idegeket és az izmokat sem – meséli Dr. Bulyovszky István, a debreceni Rubin Lézer Szépségszalon tulajdonosa. A kezelés, mely körülbelül másfél óráig tart, nem igényel speciális előkészítést, utána nincs lábadozás, gyógyulási időszak. További előnye, hogy nem szükségesek műtéti körülmények, csak orvosi felügyelet. Egy kezeléssel 2-5 centiméter körfogatcsökkenést lehet elérni, kettő-négy héten belül pedig teljesen eltűnik a kezelt zsírréteg. Tekinthető ez tehát a zsírleszívás alternatívájának, fontos azonban hozzátenni, hogy ez alakformálás, nem pedig fogyókúra – azt nem helyettesíti, ugyanis nagy tömegű zsírt csak számos kezeléssel lehet eltűntetni.

Az ultrahang másfél centiméter mélységig dolgozik, ezért akinek ettől vékonyabb zsírréteg borítja a hasát, derekát, vagy csípőjét, annál nem hatásos. A kezelésnek vannak kizáró okai: például a máj vagy vesebetegség, a vérzékenység, a gombás bőrbetegség, vagy az ekcéma. A doktor úr elmondta, hogy eddig nagyjából 80 vendéget kezeltek náluk, annak 10-20 százaléka volt férfi. A nők által legproblémásabbnak ítélt területek a csípő, a derék és a has, míg férfiaknál inkább a has és a mellrész. Előfordult, hogy párok jöttek, esetleg anya és lánya együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!